Каране на водни ски

Как да избера правилната екипировка за ски?

1 Mins read

Обувки за ски

Когато си купувате обувки за ски, най-важният фактор е марката. Salomon, Atomic и Head са добре познати и предлагат високо качество. Независимо дали сте начинаещ, напреднал или активен скиор, давайте предимство на добри брендове:

 • Salomon
 • Atomic
 • Head

Избор на правилната величина на обувките

Когато купувате ски обувки, е важно да вземете предвид размерите на краката си. Комфортът, формата и твърдостта са от значение. За да получите “пригодена” обувка, тя трябва да пасва идеално на контурите на краката ви. Тя не трябва да бъде и твърде тясна. Имайте предвид и дължината на стъпалата си.

Всеки производител разполага с таблици с размери, базирани на размерите на Мондо (мм). Обърнете внимание на милиметрите вместо на американските или британските размери за точно определяне на размера.

И накрая, помислете дали ботушите са с предварително регулиране или с регулиране на твърдостта. Предварително регулираните модели са добри за начинаещи, тъй като са по-лесни за настройване. В същото време регулирането на твърдостта позволява по-фина настройка на завиването и спирането, след като натрупате известен опит.

Избор на правилния материал за обувките

При избора на правилните ски обувки, внимавайте на цялостната комбинация. Добрият продукт осигурява:

 • добро гумиране;
 • водоустойчивост като смола;
 • двустранно затваряне с Clipso/Velcro (затваряне от X/Y страна);
 • Clip saver хоризонтално и вертикално подходяща система;
 • анатомична вътрешна подметка с поддържане на пръстите;
 • Flex rating контрол (твърд или мек setup).

Ски ботуши

За да се радвате на пълната експериенция на ски, Вие трябва да сте облечени с подходящи ботуши. Те са важна част от правилната екипировка.

Да разгледаме кои ботуши са нужни за ски и как да изберем най-добрата за вас:

Избор на правилната размер на ботушите

Изборът на правилния размер на ски обувките е от съществено значение. От него зависят комфортът, сигурността, удобството и имиджът.

Най-добрата практика е принципът 1/3-2/3. Той гласи, че 1/3-25 см, 1/3-27 см и 1/3-30 см са правопропорционални на вашия ръст. Например човек с ръст 175 см трябва да избере ски обувки с размер 27.

Друг фактор, който трябва да вземете предвид при избора на размера, е ширината на стъпалата или обемът на стъпалото. Ако имате стандартен размер на стъпалата, можете да пренебрегнете препоръката за широчина. Ако обаче краката ви са по-големи или по-малки от обичайното, трябва да вземете предвид ширината.

Измерванията на ширината и/или обема на стъпалото ще определят кои ски обувки биха били най-подходящи за вас. Това е така, защото няма двама души, които да са напълно еднакви, когато става въпрос за размери на обувките.

Повечето сериозни търговци на обувки разполагат с широка гама от размери, разделени на четири основни ширини:

 • Стандартни (std)
 • Средно тесни (MN)
 • Средно широки (MW)
 • Широк (W)

Проверка на ботушите за дали са подходящи за типа на ски които ще правите

Винаги проверявайте дали обувките пасват на калъфа за ски.

 • All Mountain/ Enduro: Тези обувки осигуряват най-доброто от двата свята. Можете да превключвате между обработени пътеки и по-трудни условия извън пистите.
 • Backcountry: Перфектни за суровата среда на backcountry. Те са снабдени с режим за ходене за по-лесен достъп и по-твърда гъвкавост за по-добра реакция.
 • Парк/фрийстайл: За преодоляване на препятствия и елементи в теренния парк. Те са с по-мека гъвкавост, отлична маневреност и двойна система за шнуроване.
 • Powder: По-широка следа за повече стабилност в прашен сняг. Осигуряват гъвкавост и бързо време за реакция при мек сняг.

Ски палки

Ски палки са важна част от зимната забава. Трябва да бъдат подходящи по дължина. Трябва да отговарят на лизинга, който искате. В тази статия ще разберем основните параметри на ски палките и ще помогнем потребителите да направят правилно избор:

 • Дължина на ски палките
 • Тип на лизинга, който искате
 • Тип на повърхността на която ще скиете
 • Височина на скиещия
 • Тегло на скиещия

Избор на правилната дължина на палките

Размерът на палките е важен фактор, който трябва да се вземе предвид при избора на ски оборудване. Идеалният размер зависи от движението на страничното приплъзване на едната ски към другата и от накланянето на дъното на страните на ските. По този начин се започва с размера на стойката (флекса) – след това по-меко оформяне на страниците с прибрана надолу глава.

Избор на правилната гума и крак на палките

Скиорите трябва да се уверят, че изборът им на пръти за ски осигурява правилния баланс и усещане. Качествата на една тояга зависят от диаметъра на пръта и огъването, които са предназначени за типа скиор и употреба.

Изборът на пръти за ски започва с вземането на решение между пръти за алпийски ски или пръти за беккънтри (туристически) ски. Алпийските ски изискват пръти с масивни дръжки за използване в парка и на колчета. Туристическите пръти трябва да са по-гъвкави, за да се справят с мола по необработени пейзажи.

Диаметърът на пръта трябва да се определя в зависимост от телесното тегло на скиора и неговата издръжливост:

 • Леките скиори (30-80 кг) трябва да избират тояги с диаметър 15-17 мм.
 • Скиорите със средни размери трябва да изберат 16-19 мм.
 • Тези, които изпълняват паркови функции или спускане със ски, трябва да изберат тръби с диаметър 19-22 мм. Това предлага по-голяма мощност и по-добро поглъщане на енергията. Освен това оказва по-малък натиск върху ставите и позволява по-голям контрол.

Защитна екипировка

При избор на защитна екипировка за ски, е важно. Независимо от степента на подготовка. Тя защитава вашата сигурност.

Има много фактори да се вземат предвид:

 • Качество
 • Цена
 • Комфорт
 • Защита на полезните делови следствия

Избор на правилния материал за защитната екипировка

Защитната екипировка не само осигурява защита. Тя още улеснява конструкцията. Преди да започнете, решете кой ще служи?

 • Polyester – Polyester е мек, удобен, устойчив на топлинните промени. Той е добър материал за единични скифони. Той осигурява по-добро покритие на тялото. За задоволство и комфорт.
 • Nylon – Nylon е особено удобен. Той може да се използва при различни климатични условия. Той е обичайно по-евтин от полиестера. И предоставя по-голям потенциал за разширяване.
 • Plastik – Plastik e безупречен материал с много предимства при обработката на тялото в подходящото покритие за скиорите. Той предоставя мелко покритие на тялото. Има отлична прочувствителност на хванатите, чврста еластичност, отпускане на заплахи и лесно дишане в полето. Това дава стойност и по-добро представяне на парците. Това определя парци които да служат за собственост на материала.

Избор на правилния тип защитна екипировка

Изборът на подходяща защитна екипировка изисква да се вземат предвид ширината, редът и стилът. Необходимо е да се повиши защитата. Тази екипировка трябва да бъде внимателно подбрана в съответствие със стандартите за безопасност. Разнообразни производители предлагат различни видове защита.

За защита има начин за персонализиране на екипировката в съответствие с изискванията на работата, като например PAK XH7V1h NOAKOMU и PúxÍKOHacHO OKón11C HeHHOr0 BaCCáAHúV1 OTT-LIVIATHbLX OCHOBHHH. Те включват категории като Light Roast (леко печено), Dark Roast (тъмно печено), Medium Roast (средно печено) и Dark Roast (тъмно печено). Защитните средства могат да бъдат разделени на четири категории:

 • Текстумоюпирчукснж HKVTOB Cmnañ,
 • McpRocrnpheunex ° Beçye”.,
 • MepRC Cr?QEUnELŬ (‘I’o44ußgiåtzpiäčufté), и
 • DARK ROAST (“Pa33pnO VtCHOBe”).

Освен това защитното облекло трябва да има и гама от цветове – от ”Светъл”, ”Среден”, ”Тъмен” и ”Изключително тъмен”, за да отговаря на нуждите на потребителя.

Често задавани въпроси

1. Каква е правилната дължина на ски ги?

Отговор: Правилната дължина на ски ги зависи от вашия дължина и ниво на умения. Поради това, е важно да консултирате опитен професионалист за да ви помогне да изберете правилната дължина.

2. Важно ли е да се избере правилният размер на ботушката за ски?

Отговор: Да, правилният размер на ботушката за ски е много важен, тъй като тя предотвратява лесиони и ранения. Трябва да бъде максимално удобна и да поема подходящ крак.

3. Важно ли е да се изберат подходящи връзки за ски?

Отговор: Да, изборът на правилни връзки за ски е от съществено значение за безопасността на скиора. Трябва да се вземе предвид дължина на ски ги и теглото на скиора.

4. Какви основни характеристики трябва да има един добър ски ботуш?

Отговор: Добър ски ботуш трябва да има много хорах стабилност на крака, да е удобен и да предлага подходяща поддръжка на крака. Той трябва да позволява лесни движения и контрол на ски ги.

5. Да ли се препоръчва да се инвестират в ​​висококачествена екипировка за ски?

Отговор: Да, инвестирането в ​​висококачествена екипировка за ски може да предостави по-добър контрол, по-голяма стабилност и да защити скиора от нараняване. Това може да спести неприятности и да увеличи удоволствието от карането на ски.

6. Какво е издръжливостта на една добра ски каска?

Отговор: Издръжливостта на ски каска зависи от нейната класификация и падането с различна сила. Добрите каски за ски винаги са снабдени с interia компенсатор, устойчива на повреди пуна и твърда кутия за защита от удари.

You may also like
Каране на водни ски

Как да избера подходящия курорт за ски ваканция?

1 Mins read
Дефиниране на вашите потребности Преди да изберете курорт за ски ваканция, е най-важно да оцените вашите потребности. Започнете от това, кое предимство…
Каране на водни ски

Как да избера правилните ски за мен?

1 Mins read
Общи принципи за избор на ски Преди да изберете ски, трябва да се уверите, че процесът е правилен. Освен това, да се…
Каране на водни ски

Как да подобря техниката си на каране на ски?

1 Mins read
Основи на каране на ски Новичък или вече ски карател? Не зависи. За да продължите с упражнението си, първо трябва да научите…