Каране на водни ски

Как да избера правилните ски за мен?

1 Mins read

Общи принципи за избор на ски

Преди да изберете ски, трябва да се уверите, че процесът е правилен. Освен това, да се задълбочи лесността и практичността на ските. И да не забравите и модата. Изборът на ски има няколко основни принципа. Ще ги опишем отдолу:

 • Лесност и практичност
 • Мода

Визуално прегледайте ските

Когато избирате ски, винаги да сте сигурни, че сте избрали правилно. Видовете ски са различни: хлябци, cboots, camber, sidecut и др. Има ли X-Games/Terje Haakonsen-style-park/pow skis – SX900LTX?

Вида и профила на всеки ски могат да варират от модел до модел или дори от марка към марка. Преди да закупите, уверете се, че това отговаря на вашите нужди и ниво на навици.

Добрият начин за да стартирате когато пазарувате е да видите как изглеждат. Съвременният дизайн на ски първо поставя производителността и второ формата. Цветовете и графиката са особено живи на trick skis и pipes boards, както и на all mountain / freelight / all mountain twinski. Те ще ви помогнат да решите за какъв тип ски скияне ще използвате новата дъска. Вижте основната графика – тя показва доста информация – широчината на tip и tail показва за какъв тип сноуборд са предназначени; чувствителни превъртания в геометрията показват, че тази двойка ще бъде специална за freeride – с рокер пред стъпалата, първо лесно за карване и по-лесно преход в пудрата. Детайли като UHMWPE или Carbon Light Layer Volcanic Stringers могат да дадат живот при карване. Има много опции в портфолио на различни марки – просто изберете разумно!

Определете вашата поставена цел

Когато се избират ски, е необходимо да се отговори на няколко въпроса, свързани с предизвикателствата:

 • Зависимостта между цел, прогнози и средата (terrain).
 • Жесткостта на повърхността и вашата сила и възраст.
 • Сигналите, нивото на общост и смелост.
 • Скорост, гъвкавост, контрол, удобство и комфорт.
 • Систематична политика, активност и дървета, които дават добри резултати.

Да бъдете смели и да преминавате през горни нива с увереност. – По този начин можете да подобрите своите умения.

Учете вашия бюджет

Когато планирате да си купите нови ски, наличието на предварително определен бюджет може да ви помогне да вземете най-доброто решение. Освен сумата, която е съобразена с нивото на уменията ви, трябва да проучите наличните възможности и да вземете предвид тяхната цена. Компетентният персонал в магазините за ски може да предостави полезна информация за различните връзки и други аксесоари.

Помислете внимателно за характеристиките, от които се нуждаете в един ски, преди да го закупите. Също така проверете качеството на конструкцията и връзките. Въпреки че по-високата цена не означава непременно по-добри характеристики, тя може да означава по-качествени материали и по-добра изработка. Когато разглеждате връзките, търсете такива, които пасват правилно на обувките ви и осигуряват добра опора. С помощта на правилните проучвания и знания можете да намерите перфектната ски екипировка, която отговаря на вашия бюджет и на нуждите ви от представяне.

Оценка на качеството на ските

Ако желаете да карате ски най-добре и безопасно, трябва да прецените качеството на ските. Трябва да имате добра грижа за людите и да получавате отлично каране.

Но има други фактори, които трябва да прецените:

 • Как да оцените качеството на ските
 • Дали те ви харесват

В тази секция ще ви помогнем да разберете.

Проверете компонентите на ските

Преди да купите, трябва да проверите компонентите, които съставляват качеството на ски:

Черупки: Проверете черупките – колко черупки (кладоди) има? Непокътнати ли са? В добро състояние ли са?
C50 Ботуши: Ботушът C50 трябва да изглежда добре и да има добър дизайн. Тя трябва да може да държи черупките заедно, за да можете да имате добро скиорско преживяване.
Връзки: Проверете свръзките – здрави и издръжливи ли са? Проверете баланса на ските и глезените. Уверете се, че елементите като предната/задната желязна пластина на свръзката се движат свободно и сигурно. Всички части на свръзките в добра форма ли са? Затегнати ли са винтовете и фиксирани ли са здраво, без видими деформации или протриване?

Проверете дължината на ските

Дължината на скейтборда е един от най-важните фактори при избора на скейтборд. Дължината играе ролята на “обувка”, която свързва крака на ездача с дъската. Това е от съображения за безопасност и комфорт.

Как да проверите дължината на скейтборда:

 • Измерете разстоянието от петата до средата на стъпалото си (в сантиметри).
 • Съобразете се с опората при носене на кънките (повечето списания за кънки предлагат таблици за дължината, съобразени с възрастта).
 • Известни марки като Salomon предлагат актуализирани калкулатори за своите модели, които могат да ви помогнат да намерите подходящата дължина.

Проверете технологията за производство на ските

Технологиите за сноуборд са от ключово значение за дизайна. Тя е това, което отличава меките и твърдите модели. От фрезоването и оформянето до пробиването, извивката, страничното изрязване, страничната стена, профила на сърцевината, карвинга, слоевете за ламиниране на спредскътър – всички тези фактори имат значение за усещането и представянето. Леките ездачи се насочват към по-меки дъски, докато по-тежките търсят повече контрол. Някои компании предлагат класове за гъвкавост, които дават представа за твърдостта на дъската. Качествените дъски имат постоянна форма и графики, които не се отлепват лесно.

Така че, не забравяйте да проверите всички технически характеристики, когато избирате подходящата дъска за вашия стил!

Проверка на подходящостта

Изборът на подходящи ски е много важен за ски почивката. Той може да определи дали ще имате максимално удоволствие и безопасност.

Проверете предимствата и недостатъците на ските:

Определете размера на ските

За да проверим дали ските са правилни, трябва да внимаваме на релативното редово.

Първоначално, трябва да се запознаем с размера на скита. Ако изберем ски с различен размер, трябва да проверим дали отговаря на нуждите си.

След това, можем да проучим реакцията на хората при носенето на ските:

 • За да проверим дали ските са подходящи за ежедневна употреба, можем да ги носим през 4-6 седмици;
 • За да проверим дали остават добри по-дълго време, можем да ги носим 8-10 седмици;
 • За да проверим дали можем да ги използваме за по-дълго време, можем да ги носим в рамките на 12-15 седмици.

Проверете за наличието на противозащитна технология

При избор на ски, е важно да се следват няколко основни критерии:

 • Шестнадесетлуми (мулти) -луминозъмна светлина
 • UV-излъчване
 • Излъчване на радиация

Проверете дали ските са подходящи за вашия вид ски катане

Преди да купите ски, трябва да сте сигурни, че те са подходящи за вашето каране. Ските се предлагат в различни цветове (бели, меки, твърди, all mountain и фрийстайл – ляво/дясно).

Дължината на ски за начинаещи зависи от техния ръст. Например човек, висок 10 см, се нуждае от ски с дължина 30 см. Средно напредналите и по-възрастните трябва да избират дължината на ските според терена – къси за фрийрайд или back-country, средни за all mountain ски плюс каране на прах и дълги за обработени писти.

Подходящият тип ски зависи от мястото и начина, по който ще се използват: ски за парк/пайп, ски за беккънтри или състезателни GS/SL и т.н. Степента на огъване трябва да отговаря на теглото на каращия. По-леките или по-малко опитните състезатели използват ски с по-лесна флексия; опитните състезатели или тези, които имат опит със скокове със среден до голям размер, използват ски с по-твърда флексия.

Изпробвайте няколко марки и модели по време на дните за наемане/курсовете за обучение в ски курорта, за да откриете тези, които ви подхождат – както като форма, така и като предпочитания. Ако не сте сигурни, консултирайте се с инструктор или наемете сертифициран специалист. Няма универсално решение при избора на екипировка.

Оценка на цената на ските

Цената на ските е важна. Трябва да избирате такива, които предлагат добро съотношение между цена и качество. Да разгледаме предимствата и недостатъците на различните ценови класове:

 • Най-високият клас цени
 • Средният клас цени
 • Най-ниският клас цени

Проверете дали ските са достъпни на акция

Ако разглеждате възможност да покупите ски, първото, което трябва да направите, е да се уверите че модела, който смятате за, същоствува.

След удостоверяване, трябва да проверите цените на ските. Цените се променят въз зависимост от марката и производителя.

Трябва да имате предвид и последващите фактори:

 • Качеството – Различни марки имат различна качествена прочувствителност и прочувствителност към околната среда.
 • Дизайна – Отделни марки имат модели с различни дизайни и цветове.
 • Характеристики – Някои ски имат допълнителни характеристики, като тежест, конструкция и подходящост за терен.
 • Защита – Някои модели имат допълнителни материали за защита от болки и увреждания.
 • Функции – Някои ски имат различни функции, като автоматична процесорна технология и регулируеми платформи.
 • Цена – Не забравяйте да проверите и цената, защото тя може да ви предостави допълнителна информация, когато се сравнява с други марки.

Сравнете цените на различните магазини

Когато сте готови да закупите ски, цена е важен фактор. Трябва да се преценят различните цени на различните марки. Независимо от това, качество и комфорт могат да бъдат намерени на пазарите на пазара.

Всички марки имат различно ниво на удобство и прочувстване, за да отговорят на индивидуалните изисквания за:

 • ускореност
 • контрол
 • комфорт

Осигурете си максимален комфорт и безпроблемно падане с подходящите граници за крака и добро подправка на вашата лодка.

Открийте лицензирани дистрибутори за ските

Започвайки ръководството, има няколко вида акции и техните цени се различават. Термините “акции” или “дялове” се отнасят до финансовия баланс между компаниите и инвеститорите. Казано по-просто, те са вид финансов инструмент, който дава право на собственост на притежателите. От съществено значение за вземането на успешни инвестиционни решения е да се разберат различните видове налични акции и различните начини, по които те могат да се търгуват.

Много компании предлагат за продажба различни видове акции – обикновени или привилегировани акции. Обикновените акции са вид капиталова ценна книга, която предоставя на акционерите правото да получават дивиденти и да гласуват по важни корпоративни въпроси, като сливания и придобивания. От друга страна, привилегированите акции осигуряват на инвеститорите фиксирани дивиденти от първоначалните им инвестиции, но не предоставят право на глас по повечето корпоративни въпроси.

Важно е също така да се информирате за онлайн платформите за търговия за закупуване на акции и за лицензираните дистрибутори за закупуване на акции. Тук можете да изградите взаимоотношения с банки и брокери за закупуване и продажба на акции директно от тях при необходимост.

Често задавани въпроси

1. Какви фактори трябва да взема в предвид при избора на ски?

Отговор: Трябва да вземете предвид вашето ниво на умение, теглото си, височината си и типа на пистите, на които обичате да карате.

2. Какъв размер на ски трябва да избера?

Отговор: Размерът на ски зависи от вашето тегло, височина и ниво на умение. Поради това е най-добре да се консултирате с продавача в магазина за спортни стоки или да потърсите онлайн информация преди да вземете решение.

3. Какъв тип дъски е подходящ за начинаещи?

Отговор: Начинаещите трябва да изберат дъски за начинаещи, които са по-меки и по-лесни за манипулиране. Това ще им помогне да се усетят уверено на пистата.

4. Какво е разликата между ски за парк и ски за писта?

Отговор: Ски за парк са по-меки и по-лесни за манипулиране, за да можете да изпълнявате трикове. Ски за писта са по-твърди и по-стабилни на висока скорост, за да можете да се движите бързо и сигурно.

5. Колко често трябва да сменям ски?

Отговор: Това зависи от честата на употреба и грижата за ски. Ако ги ползвате редовно и не ги поддържате правилно, може да трябва да ги смените по-често. Обикновено ски с твърда основа се износват бавно и могат да издържат много сезони.

6. Как да ги съхранявам, когато не ги ползвам?

Отговор: Трябва да ги поставите в ски калъф, за да ги защитите от наранявания и надрасквания. Не ги поставяйте близо до прекъсващи топки или горещи източници на топлина, за да избегнете повреда на восъчния слой.

You may also like
Каране на водни ски

Как да избера подходящия курорт за ски ваканция?

1 Mins read
Дефиниране на вашите потребности Преди да изберете курорт за ски ваканция, е най-важно да оцените вашите потребности. Започнете от това, кое предимство…
Каране на водни ски

Как да избера правилната екипировка за ски?

1 Mins read
Обувки за ски Когато си купувате обувки за ски, най-важният фактор е марката. Salomon, Atomic и Head са добре познати и предлагат…
Каране на водни ски

Как да подобря техниката си на каране на ски?

1 Mins read
Основи на каране на ски Новичък или вече ски карател? Не зависи. За да продължите с упражнението си, първо трябва да научите…