Каране на водни ски

Как да подобря техниката си на каране на ски?

1 Mins read

Основи на каране на ски

Новичък или вече ски карател? Не зависи. За да продължите с упражнението си, първо трябва да научите основите за каране на ски. Защо да не се отделите време и да се запознаете с тях?

 • Как да изберете ски ботуци и как да ги закачите верно.
 • Основни правила за безопасно каране.
 • Техника за каране на ски, включително правилно ползване на ръката и ногата.
 • Как да преминавате по планината безопасно.

Научете правилната стойност на теглото и баланса

Комплиментиране е процес, при който стоящата роля м/у движенията се използва за да осигури специален тип мощност. Това се извършва с няколко “комплиментиращи” действия, като “компенсиране” и “компресиране”. Това означава прехвърляне на тежестта на страна и страна, а най-вече по средата. Това се нарича “ослабяване на натискът чрез странични прехвърляния”.

Това помага да се поддържа баланс и равновесие при каране. Също така се изисква да имате специално техническо знание за подходящи позиции и точки на известване.

Разберете как да използвате изклоните на ските

Всеки скиор трябва да настрои правилно ските си, за да кара успешно. Знанието за правилно използване на кантовете може да доведе до огромна разлика в представянето на ските. Това ще допринесе за по-плавни завои и по-голяма увереност по пистите.

Съществуват два вида ски кантове: Вътрешен ръб и Външен ръб. Наклоняването на кантовете е също толкова важно, колкото и нанасянето на восък за добро сцепление. Ъгълът, който трябва да използвате за всеки кант, зависи от това какъв тип завой трябва да направите.

 • За основните завои обикновено е добре двата ръба да се наклонят под ъгъл от 1-1,5 градуса.
 • За по-остри завои увеличаването на ъгъла до 2-2,5 градуса може да подобри ефективността. Можете да направите това със специализиран инструмент или ръчно, като натиснете диагонално надолу, така че ъглите да съвпаднат от двете страни.

Начинаещите и средно напредналите скиори трябва да правят професионална настройка на кантовете си веднъж на сезон. Това ще им помогне да постигнат най-добро представяне на пистите.

Техника на каране на ски

Научаването на техниката за каране на ски е важно. Скиолазът ще ви научи правилно движение и техника. Това ще ви позволи да се насладите на предизвикателствата и вълнуването.

Да разгледаме предимствата от карането на ски:

 • Подобряване на баланса и координацията.
 • Подобряване на кардио възпитанието.
 • Подобряване на силата и издръжливостта.
 • Увеличаване на дисциплината.
 • Намаляване на стреса и анкета.
 • Забавление и усещане на адреналин.

Научете как да се премествате по трасета

Движението по ски пистата има различни значения. То може да съдържа умения, свързани с експертното прогнозиране. Това, което скиорите на ниво ED наричат “вирто”, е това. Скиорите на ниво ED “vircuva” – да намерят начин, който не изисква допълнителна енергия, но все пак запазва скоростта.

Вирто означава да се движиш по пистата, да намираш пътя си през различни позиции, рационално и постоянно. Това е и техническо упражнение за придвижване между ръбовете и поддържане на постоянна скорост (плавно каране), ловкост при вземане на завои и различни позиции и описания в ски пистата, които изискват определен ритъм на пистата. Това налага една непрекъсната крива без рационализаторски разрез.

Пистите могат да бъдат сложни за придвижване без никакви препятствия. Въздействията в подреждането на пистата са основните елементи на изпълнението и могат да помогнат на скиорите да постигнат възможно най-добрия контрол сред различните елементи на изпълнението.

След ски обиколката се осигурява подкрепа: лека двустранна комуникация при завършване на доставчика на ски обекти без прекъсване с последното гласово предвиждане сред идеята за обучен филм – рационална програма за евакуация от алпийските по посока на часовниковата стрелка – свързана с кръговата организация на ски обектите.

Може да изглежда, че най-добрият контрол на пистите е по-голяма слава, отколкото да има успешна програма между щастливи скиори, една крачка пред конкуренцията, в центъра на ски пистите, успех на самопознанието, свързано с това, което може да се постигне от другарите.

Разберете как да правите правилни завивки

Правилното правене на завои е най-важната част от карането на ски свободен стил. За да направите правилния завой, трябва да можете да правите подходящи, удобни и готови кръгове.

 • Изключете ръбовете: При завиване дръжте ските заедно и на ръбовете им. Балансирайте със свити крака.
 • Разпределете завоя: При изравняване на завоя разтворете ръцете и краката, преминавайки към по-естествена стойка за каране на ски.
 • Изпълнете и завършете: Използвайте меки, но решителни сили по цялата дължина на завоя до пълното му завършване.
 • Това ще ви помогне да създадете естествен суич и да свържете един завой с друг, без да прекъсвате скоростта или пъргавината си!

Научете как да използвате ските си за да достигнете по-голяма бързина

Ските са най-важният ви инструмент за ускорение. Съществуват няколко различни вида.

Устойчивост и тренировки

Стабилността и тренировките са от ключово значение за по-високо изпълнение на ски. Целта на всяка тренировка е да се подобри вършенето на ски и да се достигнат по-високо ниво.

Има няколко начина, по които можете да подобрите своята техника:

Практикувайте стратегии за бързо възстановяване

За по-добра устойчивост на ски, възстановяването е от първостепенно значение. Някои движения, които трябва да изпълните:

 • Core stability – укрепване на стабилността на мускулите около корема, за по-добър баланс на хълма. От тук можете да подобрите стабилността си чрез упражнения като планка, странична планка и планински каратели.
 • Flexibility – упражнения за гъвкавост са важни за техниката на ски, за по-бързи завивки и по-голяма сила при излитания. Наклоните на краката и динамично разтягане ще ви помогнат да подобрите гъвкавостта си.
 • Strength – Силата е необходима за мощни ски движения, като излитания и бързо преходване върху земята след излитане. Пристагнати и приседания ще ви помогнат да постигнете повишение на силата си.
 • Agility & coordination – Това е важна част от ускорението в ски, защото ви позволява да реагирате по-бързо на ския, докато поддържате контрол при високи скорости. Игри като скок-скок и дрели за ластица са отлични тренировъчни инструменти за подобряване на съотношението и гъвкавостта при ски.

Защита и безопасност

Карането на ски изисква добри знания за безопасност. Защо е важно да подобрим техниката си? Разберете в следващата секция.

Носете защитни стъкла и облекло

Защитните очила и облекло са необходимо здравно средство. Те могат да предпазят очите, носа, лицето, ръцете, краката и много други близки области.

Връхните дрехи трябва да прилягат добре. Тя трябва да е много здрава и водоустойчива. Също така трябва да е лека и здрава.

Безопасността е допълнителен въпрос. Вашата защитна екипировка трябва не само да предпазва пръстите и ръцете ви от увреждане или нараняване, но и да е здрава и водоустойчива, с противоплъзгащ ефект! Заменяйте старите продукти активно и практично и ще можете да се борите и срещу враговете на движението.

Научете как да падате правилно и да се защитите

Дори ако сте начинаещи или професионален скиолаз, проучването на редовното усъвършенстване на уменията и структурирането на здравомислящото е необходимо.

Трябва да се развиват техниките за улесняване на обществения и личен живот. Анализите трябва да бъдат приложени за да се достигне най-доброто в бизнес и компютърно дейност.

Ключовите характеристики са такива, че трябва да се анализират много процеси и професионални материали. Целта е да се открият най-ефективните начини за използване на технологията за извършване на дейности, възможно най-бързо.

Често задавани въпроси

1. Как да подобря техниката си на каране на ски?

Едно от най-важните неща за подобряване на техниката в карането на ски е да се получи квалифицирано обучение от професионален инструктор. Другите важни фактори включват редовни тренировки, правилно подбрано оборудване и здравословен начин на живот.

2. Какво е най-важното за скиор?

Най-важното за един скиор е да бъде в добра физическа форма и да има добро здраве, за да може да се наслаждава на дълги часове за каране на ски без проблеми. Освен това, правилно подбраното оборудване и техниката на каране са също от съществено значение.

3. Как да подбера ски обувки?

Подбирането на правилните ски обувки е много важна стъпка, която трябва да се прави с голямо внимание. Трябва да тествате няколко модела, за да намерите тези, които са правилната големина и форма за вашата крака. Възможно е да е необходимо да се консултирате със специалист за да ви помогне с избора на правилните обувки.

4. Как да науча да правя по-добри завои на ски?

Завоите по пистата са едни от най-важните елементи на карането на ски. За да извършвате по-добри завои, трябва да упражнявате правилната техника и да се концентрирате върху положението на тялото. Професионален инструктор може да ви помогне да подобрите техниката си и да научите как да извършвате по-добри завои.

5. Как да се подготвя за ски пътуване?

Подготовката за ски пътуване включва осигуряване на правилно оборудване, като ски, обувки и връзки. Трябва да се уверите, че избраните от вас дрехи са подходящи за региона, където ще карате. Също така е важно да осигурите оперативни и здравословни предпазни мерки.

6. Колко често трябва да тренираме за да подобрим техниката си на каране на ски?

За да подобрите техниката си на каране на ски, трябва да се тренира редовно. Две до три седмици на пистите се препоръчва за подобряване на техниката. В допълнение, е важно да се тренира мускулната сила и да се работи върху гъвкавостта.

You may also like
Каране на водни ски

Как да избера подходящия курорт за ски ваканция?

1 Mins read
Дефиниране на вашите потребности Преди да изберете курорт за ски ваканция, е най-важно да оцените вашите потребности. Започнете от това, кое предимство…
Каране на водни ски

Как да избера правилната екипировка за ски?

1 Mins read
Обувки за ски Когато си купувате обувки за ски, най-важният фактор е марката. Salomon, Atomic и Head са добре познати и предлагат…
Каране на водни ски

Как да избера правилните ски за мен?

1 Mins read
Общи принципи за избор на ски Преди да изберете ски, трябва да се уверите, че процесът е правилен. Освен това, да се…