Водни спортове

Регулиращи органи във водни ски

1 Mins read

Международната федерация по водни ски и уейкборд (IWWF), управителен орган, организира събития за водни ски по целия свят. Олимпийският комитет го признава и за официален партньор във водните ски.

Основана е Американската асоциация за водни ски (AWSA) и се провеждат първите национални шампионати по водни ски в Съединените щати. Когато AWSA стана член на Олимпийския комитет на Съединените щати, той промени името си на USA Water Ski.

Западноавстралийската асоциация за водни ски (WAWSA) е друг управителен орган от Австралия, който се стреми да популяризира водните ски, да подобри броя на местата за водни ски и да популяризира многото категории водни ски, включително боси, инвалиди, турнири, шоу ски и уейкборд.

Държави, участващи във водни ски

Водните ски са забавление за свободното време, както и спорт на предизвикателство, състезание и приключение. Играта се играе в много нации поради огромната си популярност. Много азиатски и неазиатски страни участват активно.

Водните ски стават популярни в целия свят между 1940 и 1950 г. През 1949 г. във Франция се провежда първото Световно първенство по водни ски. Този спорт сега се играе от все по-голям брой страни.

Държави, които участват във водни ски

По-долу са някои от най-мощните страни във водните ски:

  • Франция
  • Съединени Американски щати
  • Мексико
  • Швейцария
  • Австрия
  • Италия \sЛюксембург
  • Испания
  • Австралия
  • Венецуела

Оборудване за водни ски

Водните ски са спорт, който съчетава вълнение, сила и конкурентоспособност. Скиорът ще се нуждае от подходящо оборудване, за да играе безопасно и правилно. Освен физическата и психическата сила на скиора, екипировката на скиора играе значително влияние върху неговия или нейния успех.

Ските за водни ски

Ските са най-важната част от екипировката на спорта. Първоначално те са били изработени от дърво. Съвременните ски са изградени от различни материали, включително фибростъкло или композит от фибростъкло и графит, което ги прави леки, но скъпи. Съвременните дъски са съставени от въглеродни влакна и са изключително леки.

You may also like
Водни спортове

Основният екипировъчен комплект и оборудване за ски, които ви трябват.

1 Mins read
Когато се спускате по пистите, правилната екипировка може да направи цялата разлика във вашето ски изживяване. От правилно слоена облека до защитно…
Водни спортове

Екологичният въздействие на скирането: Практики за устойчивост и опазване.

1 Mins read
Докато се обувате със ски и се спускате по склоновете, някога ли сте си мислили за дълготрайните ефекти, които зимният спорт има…
Водни спортове

Ски етикет: Правила и учтивости на пистите.

1 Mins read
Знаете ли, че над 50 милиона посещения на скиори бяха записани в Съединените щати през сезона 2020-2021 г.? При движение по пистите…