Водни спортове

Регулиращи органи във водни ски

1 Mins read

Международната федерация по водни ски и уейкборд (IWWF), управителен орган, организира събития за водни ски по целия свят. Олимпийският комитет го признава и за официален партньор във водните ски.

Основана е Американската асоциация за водни ски (AWSA) и се провеждат първите национални шампионати по водни ски в Съединените щати. Когато AWSA стана член на Олимпийския комитет на Съединените щати, той промени името си на USA Water Ski.

Западноавстралийската асоциация за водни ски (WAWSA) е друг управителен орган от Австралия, който се стреми да популяризира водните ски, да подобри броя на местата за водни ски и да популяризира многото категории водни ски, включително боси, инвалиди, турнири, шоу ски и уейкборд.

Държави, участващи във водни ски

Водните ски са забавление за свободното време, както и спорт на предизвикателство, състезание и приключение. Играта се играе в много нации поради огромната си популярност. Много азиатски и неазиатски страни участват активно.

Водните ски стават популярни в целия свят между 1940 и 1950 г. През 1949 г. във Франция се провежда първото Световно първенство по водни ски. Този спорт сега се играе от все по-голям брой страни.

Държави, които участват във водни ски

По-долу са някои от най-мощните страни във водните ски:

  • Франция
  • Съединени Американски щати
  • Мексико
  • Швейцария
  • Австрия
  • Италия \sЛюксембург
  • Испания
  • Австралия
  • Венецуела

Оборудване за водни ски

Водните ски са спорт, който съчетава вълнение, сила и конкурентоспособност. Скиорът ще се нуждае от подходящо оборудване, за да играе безопасно и правилно. Освен физическата и психическата сила на скиора, екипировката на скиора играе значително влияние върху неговия или нейния успех.

Ските за водни ски

Ските са най-важната част от екипировката на спорта. Първоначално те са били изработени от дърво. Съвременните ски са изградени от различни материали, включително фибростъкло или композит от фибростъкло и графит, което ги прави леки, но скъпи. Съвременните дъски са съставени от въглеродни влакна и са изключително леки.

You may also like
Водни спортове

Какви са основните техники и елементи в алпийското ски-сезиране?

1 Mins read
Дали сте наблюдавали умелите алпийски скиори, които грациозно се движат надолу по крута, покрита със сняг планина, леко плувайки през нея? Може…
Водни спортове

Как да изберете правилните ски ботуши и екипировка за начинаещи

1 Mins read
Представете си това: стоите в основата на една величествена планина, нейните склонове ви мамят да ги преодолеете. Като начинаещ може да изпитвате…
Водни спортове

Какво означават маркировките на ски пистите - сини, червени, черни.

1 Mins read
Докато стоите на върха на заснежената планина, свежият въздух изпълва вашите белици, а впечатляващата гледка се простира пред вас. Поглеждате надолу по…