Водни спортове

Ски скокове, състезания и шоу ски са популярни дейности.

1 Mins read

По време на шампионата Moomba Masters Waterski Championships в Мелбърн, Австралия, Райън Дод от Канада се състезава във финала на мъжкия скок.
По време на шампионата Moomba Masters Waterski Championships в Мелбърн, Австралия, Райън Дод от Канада се състезава във финала на мъжкия скок.

Целта на ски скока е да увеличи максимално разстоянието. Прави се на две дълги ски с къси, широки опашни перки, които ви помагат да останете балансирани на рампата. Всяко състезателно ниво има ограничение за максимална скорост на лодката, така че скиорът трябва да увеличи разстоянието, което прескача. За да увеличите скоростта си и да си направите по-дълъг скок, можете да направите единичен, три четвърти или двоен разрез. Мъжете скачащи са скочили на повече от 240 фута (73 метра) от рампа от 6 фута (1,8 метра) със скорост над 60 мили в час (96 километра в час). Жените скиори са скочили от рампа с дължина 5 фута (1,5 метра) на повече от 170 фута (51,8 метра).

Шоу ските са вид водни ски, при които групи скиори правят шоу за публика, използвайки тема, музика, няколко лодки или други форми на забавление. Това е видът водни ски, който може да видите в телевизионни предавания или във филми, когато индивидите образуват пирамида, като застават един на друг на раменете. Те се оценяват по това колко са твърди и колко добре се представят пред публика.

Най-бързият вид водни ски е ски състезанието, което включва множество водни ски, които се състезават около определена писта. Водач на лодка, наблюдател и един или двама скиори съставляват екип. Наблюдател наблюдава сигналите на скиора и ги изпраща на водача, докато водачът тегли скиора с различни скорости, като се вземат предвид условията на водата.

Кратка история на водните ски

Създателят на водните ски е Ралф Самюелсън. Той се научи да кара ски на езерото Пепин в Минесота за първи път. Тогава водните обекти са били използвани предимно за пътуване до работното място и транспорт. Ралф експериментира с различни позиции в различни дни.

Ралф също така открива, че леко накланянето назад при каране на ски може да доведе до повдигане на върха на ските му и че поддържането на върха на ските му извън водата е полезно. Ралф и брат му Бен успяха да достигнат максимална скорост от 32 километра в час.

Самуелсън е юридически признат за първия регистриран воден скиор в историята от Американската асоциация по водни ски през 1966 г.

През 40-те и 50-те години на миналия век папа Дик-старши, бащата и популяризаторът на водните ски, привлече международно внимание към тази екстремна дейност. На водни ски той участва и в първия скок от 25 фута.

През това време от дълги прозоречни крила са създадени ски въжета. Фред Уолър изобретява първата патентована ски в света, Dolphin Akwa Skees, през 1925 г. През 1940 г. Джак Андресен е първият, който патентова по-къса водна ски без перки.

Водни ски – Цели

Целта на тази игра е да използвате водни ски, за да карате ски по водна повърхност. Скиорът хваща дръжката на въжето, което е прикрепено към задната страна на лодката.

Водачът на моторната лодка ускорява лодката във водата, докато скиорът трябва да стои на ските, за да поддържа баланс на водната повърхност. Наблюдателят, който е и помощник, следи възможните заплахи и хода на играта. Скиорът, водачът на лодка и зрителят работят заедно, за да направят този спорт успешен.

You may also like
Водни спортове

Какви са основните техники и елементи в алпийското ски-сезиране?

1 Mins read
Дали сте наблюдавали умелите алпийски скиори, които грациозно се движат надолу по крута, покрита със сняг планина, леко плувайки през нея? Може…
Водни спортове

Как да изберете правилните ски ботуши и екипировка за начинаещи

1 Mins read
Представете си това: стоите в основата на една величествена планина, нейните склонове ви мамят да ги преодолеете. Като начинаещ може да изпитвате…
Водни спортове

Какво означават маркировките на ски пистите - сини, червени, черни.

1 Mins read
Докато стоите на върха на заснежената планина, свежият въздух изпълва вашите белици, а впечатляващата гледка се простира пред вас. Поглеждате надолу по…